Watervoorziening

Bereikbaarheid van schoon drinkwater ontneemt vele kinderen een vermoeiende tocht naar waterbronnen en verlaagt de kans om ziektes op te lopen. Vele kinderen vooral uit arme gezinnen zijn dagelijks bezig met het halen van dit basisbehoefte en kunnen niet naar school gaan. Stichting Ajdir Temsaman Europe wil in samenwerking met de lokaal stichting en bewoners hier verandering in brengen, door iedereen in Ajdir voor zover het mogelijk is te voorzien van schoondrinkwater.

Dit doen we door water uit putten omhoog te pompen en op te slaan in een reservoir. Vanuit dit reservoir wordt het water richting de dorpjes binnen Ajdir Temsaman getransporteerd naar de huizen. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk huizen worden aangesloten op dit netwerk. Voor de aansluiting en het verbruik zijn er kosten aan verbonden. Deze worden door “Stichting Ajdir li Tanmiya” geregeld.

De pompen in de putten als de transportpompen zullen aangedreven worden door zonne-energie.

Dit draagt naast het terugdringen van de energiekosten ook aan een duurzame samenleving en een schoon milieu.

Stichting Ajdir Temsaman Europe vraagt u daarom om dit project te blijven steunen ook na realisatie. De onderhoudskosten en het graven naar nieuwe waterputten zal geld blijven vragen en dus ook uw steun.

Direct Doneren

Name*

Email address

Project*

Amount *

Error: Mollie error: Unauthorized Request - Missing authentication, or failed to authenticate